sâmbătă, 2 august 2008

Alexander cocktail


Ingrediente necesare

1/3 frisca
1/3 crema de cacao de culoare inchisa
1/3 cognac

Aparut in Statele Unite, la inceputul secolului trecut, este un cocktail clasic, usor de preparat, un bun relaxant si foarte bun digestiv.


Mod de preparare reteta
Dupa ce se pun toate ingredientele impreuna in shaker, impreuna cu gheata cristalizata, se agita viguros si se toarna in pahar, completand, inainte de a-l servi, cu un praf de nucsoara rasa.

Recomandari
In prima codificare IBA, crema de cacao era de culoare deschisa, in timp ce, pentru degustare, era recomandata cupa mica. In a doua, din 1987, componentele indicate erau, in afara de frisca, crema de cacao de culoare inchisa si brandy, bautura fiind servita de data aceasta in cupa mica dubla. in sfarsit, in a treia codificare IBA, din 1993, cognacul redevenea baza alcoolica recomandata.

Niciun comentariu: