sâmbătă, 2 august 2008

Cocktail Amaretto Colada


Ingrediente necesare

4 cl rom alb
1 cl Amaretto de Saronno Originale
8 cl suc de ananas
3 cl crema de cocos


Mod de preparare reteta
Se amesteca toate ingredientele cu gheata maruntita sau cuburi, timp de circa zece secunde, in blender si se toarna intr-un pahar tumbler.
Decorarea se va face astfel: o felie de ananas si o cireasa pe margine, o alta cireasa si paiul, direct in pahar.


Recomandari
O bautura excelenta pentru dupa-amiaza sau pentru o seara cu multa miscare, este destul de raspandita in Statele Unite si in tarile din America Centrala. Numele ii vine de la lichiorul de cirese amare folosit pentru imbunatatirea gustului. in Italia, printre cele 540 de sortimente de lichioruri, un loc de frunte pe piata nationala (cu o cota de 70%) il ocupa Amaretto dl Saronno care, prin calitate si cifra de vanzari, poate fi considerat, pe buna dreptate, lichiorul national al Italiei. De aceea consideram necesar sa recomandam folosirea lui in prepararea acestui cocktail ca si in a celorlalte care vor avea printre ingrediente lichiorurile de cirese amare.

Niciun comentariu: