sâmbătă, 2 august 2008

Cocktail Angels Delight


Ingrediente necesare

1/4 sirop de rodii
1/4 Cointreau
1/4 gin
1/4 frisca

Cocktailul Angel's Oelight, deliciul ingerului, face parte din numeroasa familie Pousse cafe. Cocktailurile digestive au luat nastere din capriciul unui barman parizian, prin anii '20, sub influenta succesului repurtat de lichioruri si creme de lichioruri. Ajungand in deceniul urmator in Statele Unite, unde au avut un succes deosebit, au inceput sa fie preparate in diferite feluri, dand nastere chiar unei noi familii de cocktailuri, denumita Pousse dmour, care prevedea folosirea unui pahar cu partea superioara in forma de floare si, dupa straturile separate de lichior, adaugarea unui galbenus de ou.

Mod de preparare reteta
Acest cocktail se prepara punand toate ingredientele direct in pousse cafe sau intr-un pahar inalt si stramt, fara a le amesteca, dand nastere astfel unui efect vizual deosebit de placut.
Cand se toarna componentele, trebuie sa se foloseasca o lingura care, rezemata de marginea paharului, face ca lichidele sa se scurga direct pe sticla.

Niciun comentariu: